Simona AN

Biserica Evanghelică din Bistrița

Biserica Evanghelică din Bistrița

Biserica Evanghelică din Bistrița


Este un monument de arhitectură reprezentativ pentru tranziția de la stilul gotic la cel al Renașterii în Transilvania. Turnul bisericii, cu o înălțime de 75 m, este cel mai înalt turn medieval din România. Sub zidurile actualei biserici se află fundațiile lăcașului de cult ridicat de primii coloniști sași. Stranele sunt o capodoperă a mobilierului renascentist din Transilvania. Ele au fost realizate de meșterul Johannes Begler în secolul al XVI-lea, fiind prevăzute cu un amplu coronament în formă de baldachin și decorate cu intarsii geometrice.

Pe data de 11 iunie 2008, a izbucnit un incendiu la baza turnului bisericii. În mai puțin de o jumătate de oră acoperișul turnului, precum și acoperișurile a trei dintre turnurile mici s-au prabușit. Este renovată la exterior, se mai lucrează în interior.

Mai mult:https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Evanghelic%C4%83_din_Bistri%C8%9Ba

The Evangelic church in Bistrita

It is an architectural monument representative of the transition from the Gothic style to the Renaissance in Transylvania. The tower of the church, with a height of 75 m, is the highest medieval tower in Romania. The stalls are a masterpiece of the Renaissance furniture in Transylvania. They were made by the master Johannes Begler in the 16th century, with an ample shaped canopy and decorated with geometric inlays.

On June 11, 2008, a fire broke out at the base of the church tower. In less than half an hour, the roof of the tower, as well as the roofs of three of the small towers, collapsed. It is renovated to the outside, it is still working inside

#dailybeautifulRomania #Româniafrumoasă

0 comentarii la „Biserica Evanghelică din Bistrița

    Lasă un răspuns

    %d blogeri au apreciat: