Istoria României România frumoasă

Din Bucureștiul Vechi – Catedrala Sfântul Iosif

Catedrala Sfântul Iosif

Catedrala Sfântul Iosif este un monument istoric și de arhitectură, lăcaș de cult care servește drept catedrală a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.


15feb - Catedrala-Sf.-Iosif-4.jpgCatedrala a fost construită între anii 1875–1883 după planurile arhitecului Friedrich Schmidt din Viena, prin strădania episcopului Ignazio-Felice Paoli. Banii pentru construirea catedralei au provenit de la credincioşii din Bucureşti, de la diverse personalităţi înstărite, dar şi de la binefăcători din străinătate, cunoscuţi sau prieteni ai episcopului Paoli. Stilul construcției aparține istorismului și împrumută mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice. 15feb - Catedrala-St.-Iosif-2.jpgClădirea are 40 m lungime și 22 m lățime. Este cea mai cunoscută biserică romano-catolică din București.

Catedrala a fost consacrată de arhiepiscopul Ignatius Paoli la 15 februarie 1884. S-au rugat în această catedrală viitori sfinți ca: Fericita Maică Tereza, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, Monseniorul Angelo Roncalli, viitorul Papă Ioan al XXIII-lea, Fericitul Anton Durcovici şi, nu în ultimul rând, Fericitul Vladimir Ghika

15feb - Catedrala-Sf.-Iosif-3.jpg

Catedrala Sfântul Iosif este declarată monument de artă și arhitectură

 

 

Mai mult: http://www.rador.ro/2016/02/15/documentar-catedrala-romano-catolica-sfantul-iosif-din-bucuresti/

 

#Romaniafrumoasa #istoriaRomaniei

0 comentarii la „Din Bucureștiul Vechi – Catedrala Sfântul Iosif

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: