Istoria României România frumoasă

Din Bucureștiul Vechi – Gara de Nord

Gara de Nord

Numele inițial era Gara Târgoviște, fiind situată pe Calea Târgoviștei (actuala Calea Griviței). Calea GrivițeiNumele actual, Gara de Nord a apărut în 1888. Clădirea a prins viață din 10 septembrie 1868, când s-a pus prima piatră de temelie. Evenimentul a fost marcat de prezența domnitorului Carol I.


 

Gara De NordConstrucția a durat 4 ani, fiind concepută în formă de U, formată din două corpuri paralele legate la capătul dinspre ateliere de un alt corp în orientare perpendiculară. Clădirea gării, alături de peroane și linii, a fost construită după planurile Ministerului Lucrărilor Publice, de Consorțiul Stroussberg. În anul următor, Consorțtiul a dat faliment, iar statul a cumparat acțiunile sale, devenind principalul proprietar al zonei gării și al liniilor adiacente. A fost înființat un Consiliu pentru administrarea sa.

Gara De NordInaugurarea Gării este consemnată la 25 septembrie 1872, prin deschiderea circulației feroviare pe linia Roman–Galați–București–Pitești. Numele actual, Gara de Nord, a apărut după 20 de ani, în 1888.

Fațada principală era orientată de-a lungul Căii Târgoviștei, aici fiind și intrarea principală. În față, era o grădină cu o alee centrală numită curtea călătorilor. Între 1895–1896 a fost construită o nouă aripă, prevăzută și cu un salon regal.

InteriorLa 1928, gara avea șase linii pentru plecări și patru linii pentru sosiri. Deja a început să devină neîncăpătoare. A fost modernizată și marită, în anii 1930–1932; cele nouă peroane au fost legate, la capăt, printr-un peron transversal, s-a construit frontonul dinspre sud, s-au sistematizat liniile de primire/expediere a trenurilor, mărindu-se numarul lor, de la 10 linii la 16 linii. Din august 1944 s-au refăcut instalațiile de centralizare electrodinamică din gară, iar liniile și peroanele au fost prelungite pentru a se obține lungimi utile de 350 m.

Gara De Nord Gara De NordGara de Nord a fost martora multor evenimente istorice însemnate: vizita Țarului Alexandrul al II-lea al Rusiei (1877), întoarcerea în țară a Majestății Sale Regelui Mihai I (decembrie 1947), procesiuni funerare, atunci când trenuri mortuare au adus în Capitală diferite personalități ale vremii.

Zona Gării de Nord, inclusiv clădirea, a suferit importante distrugeri (aripa sudică a gării, linii și macazuri) în bombardamentele intense asupra Bucureștiului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Clădirea a ramas în picioare și a reusit să rămână, până în prezent, trecând peste o demolare programată pentru 1992, de fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu, care voia să construiască o nouă gară la marginea capitalei

#Romaniafrumoasa #istoriaRomaniei

0 comentarii la „Din Bucureștiul Vechi – Gara de Nord

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: