Today's Memory

Today’s Memory – Harry Houdini

24 - Harry-Houdini-1874-1926

Harry HoudiniHarry Houdini

March 24, 1874, Budapest – October 31, 1926


Harry Houdini (Erik Weisz) was an Hungarian-born American stunt performer, noted for his sensational escape acts. He first attracted notice as Harry Handcuff Houdini on a tour of Europe, where he sensationally challenged different police forces to try to keep him locked up. This revealed a talent for gimmickry and for audience involvement that characterized all his work. Soon he extended his repertoire to include chains, ropes slung from skyscrapers, straitjackets under water, and having to hold his breath inside a sealed milk can.

Houdini made a number of movies, but quit acting when it failed to bring in money. He was also a keen aviator, and aimed to become the first man to fly a plane in Australia.

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Houdini

 

Harry Houdini – Straight Jacket Escape

 

***** [În română] *****

Houdini and Jennie, the Vanishing Elephant / Houdini și Jennie, elefantul „dispărut”

Harry Houdini

Erik Weisz; 24 martie 1874, Budapesta – 31 octombrie 1926, Detroit

 

Harry Houdini a fost un iluzionist american originar din Ungaria, actor și producător de film.

Magicianul a plecat în Statele Unite împreună cu familia la vârsta de patru ani, tatăl său a acceptat un post de rabin în Appleton, Wisconsin, într-o comunitate de unguri. S-a mutat mai apoi în Milwaukee, la New York. Familia având tot timpul nevoie de bani, tânărul Eric a avut tot felul de slujbe.

La 17 ani a fost captivat de memoriile marelui magician francez Jean Eugene Robert-Houdin, fiind atras în lumea strălucitoare a spectacolului și magiei, unde a găsit faimă și bani. Impresionat de viața lui Houdin, atunci când i s-a cerut un nume de scenă, a ales Houdini.

Inițial, Houdini se specializase pe trucurile cu cărți de joc, chiar se autointitulase „Regele Cărților”, dar a devenit celebru cu numere din ce în ce mai bizare și mai incitante.

Unul dintre numerele cu care a rămas în legendă este cel în care, pe hipodromul din Londra, a reușit să facă să dispară un elefant împreună cu dresorul său.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Harry_Houdini

*****

 

Houdini Bridge Jump with Handcuff Escape (1907)

 

#todaysmemory #HarryHoudini

0 comentarii la „Today’s Memory – Harry Houdini

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: