Înălțarea Domnului

                Înălțarea Domnului – Francisco Camilo (1651, Museu Nacional D’art De Catalunya)

Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului.


Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceștia să nu se lase coplesiți de durerea despărțirii. Mântuitorul Și-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când îi binecuvanta S-a înălțat la cer, în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor…

ÎPS Bartolomeu Anania – Predică la Înălțarea Domnului (2003)

În România, odată cu Înălțarea Domnului se serbează și Ziua Eroilor

Încă din 1920, prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului.

Pui de lei – Corul Armatei Române

În această zi, după Liturghie, sunt oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele închinate acestora din țară și din străinătate. Apoi, la ora 12, în această zi de sărbătoare națională, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România sunt trase în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.

studio a Radioteleviziunii Române

Treceți, batalioane române, Carpații Corul și Orchestra Ansamblului artistic Doina al Armatei, Corul și Orchestra de studio a Radioteleviziunii Române

 

#Romaniafrumoasa #istoriaRomaniei

0 comentarii la „Înălțarea Domnului

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: