Today's Memory

Today’s Memory – Eddie Adams – Amintirea de azi

Eddie Adams in Vietnam, 1965

 

Eddie Adams

June 12, 1933, New Kensington, Pennsylvania – September 18, 2004, New York City, New York


 

Eddie Adams was a American photographer and photojournalist noted for portraits of celebrities and politicians and his coverage of 13 wars.

 

Adams won the 1969 Pulitzer Prize for Spot News Photography and a World Press Photo award for the photograph General Nguyen Ngoc Loan executing a Viet Cong prisoner in Saigon.

Street Execution of a Viet Cong prisoner, Saigon, 1968

Adams joined the United States Marine Corps in 1951 during the Korean War as a combat photographer. One of his assignments was to photograph the entire Demilitarized Zone from end to end immediately following the war. This took him over a month to complete.

Along with the Pulitzer, Adams received over 500 awards, including the George Polk Award for News Photography (1968, 1977 and 1978) and numerous awards from World Press Photo, NPPA, Sigma Delta Chi, Overseas Press Club and many other organizations.

Marine Crossfire, Vietnam 1965
Arthur Rubinstein, New-York 1966
Black Soldier U.S. 1st Cavalry, Vietnam 1966

 

 

 

Marylin in Vietnam
Prisoner being escorted, Saigon, 1968

 

 

 

 

 

Louis Armstrong, Las Vegas 1970
Haitian Children, 1976
Haitian Women waiting for food, 1976
Boat of No Smiles-Vietnamese Refugees, 1977
Mother Teresa Cradling an Armless Baby Orphan, India 1978
Amazon Children, 1978
Untouchable Children, India 1978
Brother and Sister, Cambodia, 1979
Kek Galabru, Cambodia 1999
Clint Eastwood
Ronald Reagan excercising in the White House, 1981
Ray Charles, 2002

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Adams_(photographer)

Source photos: http://www.monroegallery.com/photographers/display/id/66

 

***** [În română] *****

 

Eddie Adams

Eddie Adams

12 iunie, 1933, New Kensington, Pennsylvania – 18 septembrie, 2004, New York City, New York

 

Eddie Adams a fost un fotograf și fotojurnalist american, cunoscut pentru realizarea de portrete ale celebrităților și politicienilor, dar și pentru acoperirea a 13 războaie.

S-a alăturat United States Marine Corps (Infanteria Marină a SUA) în 1951, în timpul Războiului din Coreea ca fotograf de război, cu misiunea de a fotografia întreaga zonă demilitarizată, de la un capăt la celălalt, urmând îndeaproape războiul. Finalizarea acestei acțiuni a durat mai bine de o lună.

În timpul acoperirii Războiului din Vietnam, când activa ca fotograf de război pentru Associated Press a realizat cea mai cunoscută fotografie a sa – cea în care șeful poliției, Generalul Nguyễn Ngọc Loan, executa un prizonier al Viet cong-ului, Nguyễn Văn Lém, pe o stradă din Saigon, în 1 februarie 1968, în timpul fazei de început a Tet Offensive. Adams a câștigat Premiul „Pulitzer” pentru fotografia de știre, în 1969 și un premiu World Press Photo pentru fotografie.

Adams a mărturisit la un moment dat: „Aș fi preferat, mai degrabă, să fiu cunoscut pentru seriile de fotografii pe care le-am făcut celor 48 de refugiați vietnamezi care au reușit să navigheze înspre Thailanda într-o barcă, doar pentru a fi remorcați în largul mării de marinari thailandezi”, Fotografiile și reportajul care le-a însoțit l-au convins pe președintele Jimmy Carter să ofere azil pentru cei aproape 200 000 de refugiați. A câștigat Medalia de Aur Robert Capa de la Overseas Press Club în 1977, pentru seriile de fotografii din eseul său, Barca fără zâmbete (publicată de către Associated Press).

Adams a primit peste 500 de premii, printre care Premiul „Pulitzer” în 1969, Premiul „George Polk” pentru fotografia de știre (1968, 1977 și 1978) și numeroase premii de la World Press Photo, NPPA, Sigma Delta Chi, Overseas Press Club și multe alte organizații

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Eddie_Adams

*****

 

(CLICK!)

Lost Beatles Photographs Found

Bill told me how he had turned in his film to the Time Life lab after spending those six days with The Beatles, traveling from New York to Washington, D.C., and back. He made pictures as they happened, never staging anything. Life only published four of his photographs.

Lost Beatles photographs found

 

#todaysmemory #EddieAdams  #photography

0 comentarii la „Today’s Memory – Eddie Adams – Amintirea de azi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: