România frumoasă Today's Memory

Today’s Memory – Tudor Gheorghe2 min read

1 - Tudor-Gheorghe-n.-1945

Tudor Gheorghe

n. în 1 august 1945, Podari, Dolj


 

Tudor Gheorghe este compozitor, solist vocal, instrumentist, actor. A urmat cursurile Institutului de Teatru din București, clasa de actorie, absolvind în 1966. A fost angajat la Teatrul Național din Craiova, devenind, la 21 de ani, unul dintre cei mai tineri actori din țară.

Maturizare (2010)

După rolurile jucate în studenție, a debutat pe scena Naționalului craiovean în rolul Paznicul tânăr din Cocoșul negru, de Victor Eftimiu. Persecutat politic în perioada comunistă, i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1987, i-a fost interzis să concerteze, revenind după revoluția din decembrie 1989.

Amărâtă turturea Concertul Lecția, Sala Palatului (2015)

În 1969, după trei ani de lucru asiduu, a ieșit la rampă cu primul său recital, Menestrel la curțile dorului, cu poezia poeților Lucian Blaga, Tudor Arghezi și Ion Barbu. A petrecut 3 ani la Institutul de Folclor din București, unde a urmat studii aprofundate pentru conservarea folclorului. În această perioadă a realizat al doilea recital, Șapte balade..

Tudor Gheorghe – Mărine, la nunta ta din concertul „Petrecere cu taraf”

A realizat numeroase spectacole de muzică și poezie, în țară și străinătate: Săptămâna risipitorului de frumuseți, Calvarul unei inime pribegi, Degeaba

Majoritatea spectacolelor au fost înregistrate.

Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tudor_Gheorghe

 

Primăvara Simfonic 2016 Concert integral

*****

Tudor Gheorghe

born August 1, 1945, Podari, Dolj

Tudor Gheorghe is a Romanian musician, actor and poet, known primarily for his politically charged musical career and his collaborations with well known figures of late 20th century Romanian poetry.

Tudor’s recording work is often associated with anti communist activism and has received much critical acclaim during the years. He was forced to take a 4 year break from music by communist authorities after a series of concerts in which he performed songs with politically charged content by renowned Romanian author Ion Luca Caragiale.

He was listed as number 76 on the 2006’s 100 Greatest Romanians of All Time.

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Tudor_Gheorghe

*****

 

#todaysmemory #Romaniafrumoasa

2 comentarii la „Today’s Memory – Tudor Gheorghe2 min read

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: