România frumoasă Today's Memory

Today’s Memory – Mihai Mălaimare

Mihai Mălaimare

27 august 1950, Botoșani


 

Mihai Mălaimare este actor de teatru și film, om politic. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică în 1973, ca șef de promoție și a primit repartiție la Teatrul Național din capitală. A jucat în spectacole ca Richard al III lea, A douăsprezecea noapte de W. Shakespeare, Cyrano de Bergerac de E. Rostand, Fata din Andros de Terențiu, Romulus cel mare de Durenmatt, Alexandru Lăpușneanu de V. Stoenescu, Filumena Marturano de Ed de Fillippo, Mantaua de Gogol, Harap Alb de Răducu Ițcuș, etc. A regizat și a scris scenariul pieselor Actorul, Clovnii.

Doctor fără voie de Moliere (1976)

A studiat pantomima la școala de Teatru Jacques Lecoq din Paris și în 1990 și-a deschis propriul teatru, Masca, pe care îl conduce. A jucat în spectacole ca Medievale, Clovnii, A murit moartea, măi! după Ion Creangă, Oina, la care a scris scenariul, a regizat și a jucat rolul unui clovn, Gardienii veseli. La Teatrul Național Radiofonic a debutat în 1974 cu piesa Mușcata din fereastră de V. Ion Popa, urmată de Baladă pentru nouă cerbi de D.R. Popescu, spectacolul muzical Cheia succesului sau Titanic vals de Tudor Mușatescu, Boemii de Ovidiu Dumitru, a regizat spectacolul Domnul de Pourceaugnac, a scris scenariul și a regizat spectacolul pentru radio Ex libris al Teatrului Masca.

Căsătoria dupa Gogol Teatrul Masca, regia Mihai Malaimare Fragment

De asemenea, a participat la numeroase emisiuni radio de varietăți si emisiuni dedicate copiilor.

Primarul activ de Dan Mihăescu, Octavian Sava şi Grigore Pop

A debutat pe marele ecran în 1976, în Doctor fără voie, apoi a jucat în: Explozia, Nea Mărin Miliardar, Reteaua „S”, Pe langa Polul Sud, Totul se plătește, Nelu, Liliacul înflorește a doua oară, Turnul din Pisa, Întoarcerea magilor etc.

Întâlnirea (1982)

Este doctor în istoria teatrului, a fost profesor la UNATC, secția actorie, a predat actoria la Universitatea Ecologică, a predat pantomima la Școala de Teatru Pygmalion din Viena, a scris cărțile Maidane cu teatru, Demisia, Șansa.

S-a înscris în Partidul Social Democrat în 1995 și a fost deputat de Botoșani, președinte al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților și președinte al Comisiei Parlamentare pentru UNESCO, membru în Consiliul Național al Audiovizualului. A demisionat din PSD în 2006 și s-a înscris în Partidul Național Liberal, dar a renunțat la politică din anul 2008

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_M%C4%83laimare

 

#todaysmemory #Romaniafrumoasa

0 comentarii la „Today’s Memory – Mihai Mălaimare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: