Istoria României România frumoasă Today's Memory

Today’s Memory – Șerban Ionescu

Șerban Ionescu

23 septembrie 1950, Corabia, Olt – 21 noiembrie 2012, București


 

Șerban Ionescu a fost actor de teatru și film. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă, a recitat mult și, după patru încercări a intrat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Amza Pelea. La terminarea facultății a fost repartizat la Teatrul din Petroșani, unde a interpretat numeroase roluri memorabile în: Locțiitorul de Horia Lovinescu, Pluta Meduzei de Marin Sorescu, În căutarea sensului pierdut de Ion Băieșu, etc. A jucat apoi apoi la Teatrul Mic, Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Național București. În ultimii ani a jucat în spectacolele: Dineu cu proşti, Eduard al III-lea, Livada de vişini şi Molto, gran’ impressione, pe scena TNB.

https://www.youtube.com/watch?v=t9vO3bqXzdE

Francis Veber – Dineu cu proști • regia Ion Caramitru, cu Horațiu Mălăele, Șerban Ionescu

În 1980, regizorul Mircea Mureșan i-a încredințat rolul vieții sale: Ion, în filmul care-i aduce notorietate, Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii.

https://www.youtube.com/watch?v=kfD-lA1P1wM&t=13s

Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii (1980)

A jucat în multe filme Horea, Burebista, Imposibila iubire, Pădureanca, Șobolanii roșii, Prea târziu, De ce eu?, Umilința, în care i-au fost apreciate talentul, seriozitatea și modul aparte de interpretare.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Ionescu

 

Imposibila iubire (1983)

 

***** [In English] *****

Șerban Ionescu

23 September 1950, Corabia, Olt – 21 November 2012, Bucharest

 

Șerban Ionescu was a famous Romanian film and theatre actor and director. He graduated from Institute of Theatrical Arts and Cinematography in 1978.In 1977, he plays first role in the movie Cuibul salamandrelor. Other notable roles in Maria (2003), Too Late (1996) and The Forest Woman (1987). He played on the stage of the theater Odeon in Bucharest. He was married with actress Magda Catone, they had a son, Carol.

More on: https://www.imdb.com/name/nm0409588/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

*****

 

Bătălia din umbră (1986)

 

#todaysmemory #romanifrumosi #istoriaRomaniei  #ȘerbanIonescu

0 comentarii la „Today’s Memory – Șerban Ionescu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: