România frumoasă Today's Memory

Today’s Memory – Șerban Ionescu

Șerban Ionescu

23 septembrie 1950, Corabia, Olt – 21 noiembrie 2012, București


 

Șerban Ionescu a fost actor de teatru și film. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă, a recitat mult și, după patru încercări a intrat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Amza Pelea. La terminarea facultății a fost repartizat la Teatrul din Petroșani, unde a interpretat numeroase roluri memorabile în: Locțiitorul de Horia Lovinescu, Pluta Meduzei de Marin Sorescu, În căutarea sensului pierdut de Ion Băieșu, etc. A jucat apoi apoi la Teatrul Mic, Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Național București. În ultimii ani a jucat în spectacolele: Dineu cu proşti, Eduard al III-lea, Livada de vişini şi Molto, gran’ impressione, pe scena TNB.

Francis Veber – Dineu cu proști • regia Ion Caramitru, cu Horațiu Mălăele, Șerban Ionescu

În 1980, regizorul Mircea Mureșan i-a încredințat rolul vieții sale: Ion, în filmul care-i aduce notorietate, Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii.

Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii (1980)

A jucat în multe filme Horea, Burebista, Imposibila iubire, Pădureanca, Șobolanii roșii, Prea târziu, De ce eu?, Umilința, în care i-au fost apreciate talentul, seriozitatea și modul aparte de interpretare.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Ionescu

In English: https://en.wikipedia.org/wiki/%C8%98erban_Ionescu

 

Imposibila iubire (1983)

 

#todaysmemory #Romaniafrumoasa

0 comentarii la „Today’s Memory – Șerban Ionescu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: