România frumoasă

~ Bună dimineața din România frumoasă ~

Bună dimineața, dragi prieteni, duminică binecuvântată! E duminică, mergem la biserică, mai precis la Mănăstirea Văratec.


Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă, cea mai mare mănăstire de maici din România, aici viețuind peste 400 măicuțe. Este situată într-o poiană de la poalele munților, în satul Văratec din comuna Agapia, județul Neamț. Mănăstirea a fost fondată în anul 1785 de către schimonahia Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif. În această lucrare, maica Olimpiada a fost sfătuită și îndrumată de Paisie Velicicovschi, starețul Mănăstirii Neamț. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839. Ziduri masive din piatră închid o incintă unde se află Biserica Adormirea Maicii Domnului (biserica principală), stăreția și clădirile administrative și Muzeul mănăstirii, unde fusese anterior Atelierul Regina Maria. Incinta monahală este înconjurată de satul mănăstiresc, alcătuit din casele tradiționale țărănești unde locuiesc maicile și care se înșiră pe ulițe înguste.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_V%C4%83ratec

In English: https://en.wikipedia.org/wiki/V%C4%83ratec_Monastery

 

 

 

 

 

Good morning, dear Romania’s friends, blessed Sunday! Buongiorno, cari amici della Romania, benedetta domenica! Bonne journée, chers amis de la Roumanie, dimanche béni! ¡Buenos dias queridos amigos de Rumania, bendito domingo! Guten Morgen liebe Freunde von Rumänien, Gesegneter Sonntag!

 

 

 

 

 

 

#Romaniafrumoasa

0 comentarii la „~ Bună dimineața din România frumoasă ~

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: