Today's Memory

Today’s Memory – World Animal Day / Ziua Mondială a Animalelor

4 - World-Animal-Day-3

World Animal Day

4 October


World Animal Day is an international day of action for animal rights and welfare celebrated annually on October 4, the feast day of Francis of Assisi, the patron saint of animals.

The mission of World Animal Day, is „To raise the status of animals in order to improve welfare standards around the globe. Building the celebration of World Animal Day unites the animal welfare movement, mobilising it into a global force to make the world a better place for all animals. It’s celebrated in different ways in every country, irrespective of nationality, religion, faith or political ideology. Through increased awareness and education we can create a world where animals are always recognised as sentient beings and full regard is always paid to their welfare„.

More on: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Animal_Day

 

This World Animal Day, Celebrate the Beauty of the Animal Kingdom

 

***** [În română] *****

Ziua Mondială a Animalelor

4 octombrie

Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie, zi de sărbătoare a Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. A fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat prima Zi Mondială a Animalelor în 1925 la Palatul Sporturilor din Berlin, cu participarea a peste 5.000 de persoane. Evenimentul a fost mutat pe 4 octombrie, pentru prima dată în 1929, inițial având loc numai în Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia. În mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, propunerea lui de a face din 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor, o sărbătoare universală, a fost unanim acceptată și adoptată ca rezoluție.

Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este „de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob. Constituirea sărbătorii Zilei Mondiale a Animalelor mișcarea pentru bunăstarea animalelor, mobilizându-le într-o forță globală pentru a face lumea un loc mai bun pentru toate animalele. Este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a lor este întotdeauna răsplătită

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Mondial%C4%83_a_Animalelor

*****

#todaysmemory

0 comentarii la „Today’s Memory – World Animal Day / Ziua Mondială a Animalelor

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: