România frumoasă Today's Memory

Amintirea de azi – Emil Klein – Today’s Memory

Emil Klein

5 mai 1955, Roman – 29 aprilie 2004, Reggio nell’Emilia, Italia


 

Emil Klein a fost violoncelist și dirijor. A urmat Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. În 1978 s-a stabilit în Germania, la Hamburg unde a terminat studiile, cu notă maximă, cu maestrul David Geringas. A devenit asistent al acestuia, cântând împreună în Geringas Baryton Trio.

A fost membru al trioului Lipatti și al cvartetului Sonare, la Frankfurt. A primit Premiul criticii pentru înregistrarea operei omnia a lui Ernst Krenek pentru cvartet de coarde.

Michael Haydn – String Quartet in G Minor, MH 311: I • Sonare Quartet: Ruxandra Constantinovici, violino I; Laurentius Bonitz, violino II; Marius Nichiteanu, viola; Emil Klein, cello

Cariera solistică l-a purtat să cânte cu cele mai prestigioase orchestre simfonice: Berlin, Viena, Londra, Philadelphia, Gran Canarie, Magdeburg, Radio București etc., în cele mai faimoase săli de concert din lume.

Chopin (arr.:Glazunov) – Etude in Eminor, op.25-7, Cello: Emil Klein, Piano: Arnulf Von Arnim

A participat timp de patru ani (1993–1996) ca docent de Violoncel și Muzică de Cameră la cursurile Academiei internaționale de vară din Cervo (Italia). În 1995 a fondat la Hamburg orchestra de cameră Hamburger Solisten, cu care a fost în turnee în toată lumea, în calitate de dirijor și solist.

Brahms – Sonata for Cello & Piano No. 2 in F major, Op. 99

A înregistrat peste optzeci de CD-uri cu un repertoriu foarte vast, de la Bach, Vivaldi, Mozart, Donizetti, Boccherini, la Paul Hindemith și Ernst Krenek. A fost distins cu Premiul criticii în Germania pentru înregistrarea Anotimpurile de Vivaldi

Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Klein

 

***** [In English] *****

Emil Klein

5 May 1955, Roman – 29 April 2004, Reggio nell’Emilia, Italia

 

Emil Klein was a Romanian cellist and conductor. He was a precocious child, beginning lessons on the cello at the age of four, studing at the Liceo di Musica di Iasi, the Ciprian Porumbescu Conservatory in Bucharest and concluded his studies with cello virtuoso David Geringas in Hamburg, Germany, where he relocated in 1978.

Emil Klein began his career as a cellist, initially scoring successes as a chamber music player, then as a soloist and recitalist.

Brahms – Cello Sonata No.1

He eventually turned to conducting and founded his own orchestra, the Hamburg Soloists, a group consisting of about 15 members. He performed with them both as a conductor and cello soloist and led them in numerous, often highly acclaimed recordings for Arte Nova Classics.

More on: http://www.allmusic.com/artist/emil-klein-mn0002188525/biography

*****

 

Wolfgang Amadeus Mozart – String Quartet No. 1 in G Major • Sonare Quartet: Ruxandra Constantinovici-violin I, Laurentius Bonitz-violin II, Marius Nichiteanu-viola, Emil Klein-celo

 

#todaysmemory #Romaniafrumoasa #EmilKlein

0 comentarii la „Amintirea de azi – Emil Klein – Today’s Memory

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: