România frumoasă Today's Memory

Amintirea de azi – Draga Olteanu-Matei – Today’s Memory

Draga Olteanu-Matei

24 octombrie 1933, București


 

Draga Olteanu-Matei este o apreciată actriță de comedie în teatru, film, radio și televiziune. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa Ziariștii de Alexandru Mirodan.

Articolul 214 de I.L.Caragiale

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: Coana Chirița după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii: Coana Chirița (1986) și Chirița la Iași (1987), Gaițele de Kiritescu, Căruța cu paie de Mircea Ștefanescu, Hagi Tudose de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Domnișoara Nastasia de G.M. Zamfirescu, Pisica în noaptea de Anul Nou de D.R. Popescu, Autorul e în sală de Ion Băieșu etc.

Gaițele (Teatru TV, 1993)

Pe scena Teatrului Național a jucat în Azilul de noapte de Maxim Gorki, Crimă pentru pământ, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Sararu.

Iarna bobocilor (1977)

Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, în peste 50 piese de teatru, a jucat în 90 de filme, dintre care: Un surâs în plină vară, Răzbunarea haiducilor, Bariera, Ilustrate cu flori de câmp, Iarna bobocilor, Nea Mărin Miliardar, Buletin de București, Cucoana Chirița, Conu Leonida fata cu reactiunea, etc. și 100 roluri în televiziune

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu-Matei

 

Cucoana Chirița (1986)

 

***** [In English] *****

Draga Olteanu Matei

24 october 1933

 

Draga Olteanu Matei is an appreciated Romanian comedy actress, playing at National Theatre Bucharest, in numerous movies and television shows.

Toamna bobocilor (1975)

Representative of the golden generation of Romanian theater, Draga Olteanu Matei has a rich track record. He starred in 90 films: A Bomb Was Stolen, Haiducii, The Explosion, Uncle Marin, the Billionaire, The Famous Paparazzo, in over 50 plays and 100 television roles.

More on: https://en.wikipedia.org/wiki/Draga_Olteanu_Matei

*****

 

Chirița în Iași (1987)

 

#todaysmemory #romanifrumosi #DragaOlteanuMatei

0 comentarii la „Amintirea de azi – Draga Olteanu-Matei – Today’s Memory

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: