~ Amintirea zilei – Today’s Memory ~
Ion Andreescu
15 februarie 1850, București – 22 octombrie 1882, București
Ion Andreescu a fost pictor și profesor, membru post-mortem (din 1948) al Academiei Române.
Începând din 1869 a urmat Școala Națională de Arte Frumoase, recent înființată (1864), condusă de Theodor Aman. A fost profesor la catedra de desen liniar și caligrafie a Seminarului episcopal din Buzău, la gimnaziul comunal „Tudor Vladimirescu”, apoi la școala de meserii din aceeași localitate.
La sfârșitul anului 1878 a frecventat cursurile academiei private de artă Académie Julian, la Paris. Verile a pictat la Barbizon (unde s-a întâlnit cu Nicolae Grigorescu) și în alte așezări rurale.

Profesor de desen într-un oraș provincial, Andreescu s-a dedicat picturii cu o fervoare pe care nimic din atitudinea sa anterioară nu părea s-o anunțe. Pictura a apărut la tânărul solitar, înclinat spre meditație, ca iruperea unei nevoi de comunicare, de exprimare, consumată superior și fără veleitățile publicității.
Susținător al înnoirilor aduse de arta reprezentanților Școlii de la Barbizon, Andreescu a fost recunoscut ca unul dintre cei mai importanți peisagiști români. Interesat în egală măsură de diferite genuri ale picturii, a creat peisaje, portrete și naturi statice. A creat o operă nu numai importantă ca extensie, dar definitivă, matură, constituită fără ezitări și tribulații.
Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Andreescu
Sursă fotografii: http://artindex.ro/2012/05/16/andreescu-ion/












***** [In English] *****
Ion Andreescu
February 15, 1850, Bucharest – October 22, 1882
Ion Andreescu was a Romanian painter of great renown.
He was an instructor of drawing and calligraphy at several schools in Buzău, but influenced by Nicolae Grigorescu, he left Romania for Paris to further his education. In Paris, he began painting at Barbizon. His work was exhibited with the works of better-known painters such as Manet, Monet and Renoir.
More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Ion_Andreescu
#todaysmemory #romanifrumosi #istoriaRomaniei #romanianvisualart #IonAndreescu
0 comentarii la „Ion Andreescu”