~ Amintirea zilei – Today’s Memory ~
„Este destulă muzică pentru o viață, dar o viață nu este destul pentru muzică”
Serghei Rachmaninov
Серге́й Васи́льевич Рахма́нинов, 1 aprile 1873, Semyonovo, Novgorod – 28 martie 1943, Beverly Hills, California, U.S.
Serghei Rahmaninov a fost un compozitor și pianist rus, una dintre vedetele de concert cel mai bine plătite din timpul său, și unul dintre cei mai influenți pianiști ai secolului XX.
S-a născut din părinți aristocrați, pianiști amatori, de la aceștia primind viitorul mare compozitor, primele lecții, încă de la vârsta de patru ani. Mai târziu, la Sankt Petersburg, a luat lecții de la Anna Ornatskaya. O influență deosebită în creația sa au exercitat-o cântecele ortodoxe ruse pe care le auzea la biserică, unde era frecvent condus de bunica sa. La 9 ani a intrat la Conservatorul din Sankt Petersburg, unde a urmat un curs de pian, continuat la Moscova, sub îndrumarea pianistului Nikolai Zverev, pedagog renumit, dar sever și riguros.
Serghei Rachmaninoff plays his own Piano Concerto 2
A debutat cu opera Aleko, compusă în 1892, care a avut premiera la Teatrul Bolșoi la 27 aprilie 1893 și care s-a bucurat de success. Pentru această piesă, al cărei libret (bazat pe Țiganii lui Pușkin) a fost scris de Vladimir Nemirovici-Dancenko, Rahmaninov a primit Medalia de Aur la Conservatorul din Moscova.
Serghei Rachmaninov – Aleko • Opéra National de Lorraine
Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Serghei_Rahmaninov
Serghei Rachmaninov – Symphony no. 2, op.27
***** [In English] *****
”Music is enough for a lifetime, but a lifetime is not enough for music”
Sergei Rachmaninoff
1 April 1873, Semyonovo, Novgorod – 28 March 1943, Beverly Hills, California, U.S.
Sergei Vasilievich Rachmaninoff (Russian: Серге́й Васи́льевич Рахма́нинов) was a Russian composer, pianist, and conductor. Rachmaninoff is widely considered one of the finest pianists of his day and, as a composer, one of the last great representatives of Romanticism in Russian classical music.
Rachmaninoff plays his own Piano Concerto No. 3, 1939 – Part 1 • Philadelphia Orchestra, Conductor Eugene Ormandy, Piano Sergei Rachmaninov
The piano is featured prominently in Rachmaninoff’s compositional output. He made a point of using his own skills as a performer to explore fully the expressive possibilities of the instrument.
Rachmaninoff plays his own Piano Concerto No. 3, 1939 – Part 2
Even in his earliest works he revealed a sure grasp of idiomatic piano writing and a striking gift for melody.
More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Rachmaninoff
*****
Rachmaninoff – Piano Concerto No. 1 • St. Petersburg Philharmonia, Conductor: Alexander Dmitriev, Piano: Soheil Nasseri
#todaysmemory #SergeiRachmaninoff
0 comentarii la „Serghei Rachmaninov”