Benone Sinulescu (n.1937) - detaliu

~ Amintirea zilei – Today’s Memory ~

 

Benone Sinulescu (tânăr)Benone Sinulescu

24 mai 1937, Siriu, Buzău


 

Benone Sinulescu este interpret de muzică populară și în stil etno-dance. A avut o chemare către muzică încă de mic, având primele experiențe muzicale în corul bisericii.

Benone Sinulescu – Cât e Siriul de mare

La 18 ani, în 1956 a înregistrat Străina mamei, străină, La Lenuța sub cerdac, În munții Buzăului, urmând și concerte de succes cu ansamblul Ciocârlia, fiind foarte apreciat de oamenii iubitori de muzică folcorică.

Benone Sinulescu – La Lenuța sub cerdac

A avut câteva experiențe speciale din timpul comunismului, când era chemat să cânte președinților (Hrusciov, Brejnev, Klaus al Austriei, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu). A fost invitat să cânte și în Coreea comunistă, la aniversarea a 80 de ani ai presedintelui Kim Ir Sen. A avut un succes așa de mare, încât avea și 3–4 apariții la emisiunile televiziunii coreene.

Benone Sinulescu – Radu mamii, Radule

Anul 1999 i-a deschis un alt tărâm, încă neexploatat – cel al muzicii dance cu influențe folclorice. A început cea mai interesantă colaborare muzicală din cariera sa, avându-i ca parteneri de scenă pe baieții de la Ro-Mania. Cu melodiile Radu mamii, Crâșmăriță din Buzău, „Nea Beni” a început o nouă ascensiune a calităților sale profesionale prin apariții radio-TV și în concerte alături de o trupă de tineri care doreau să aducă muzica populară românească în rândul tinerilor ascultători.

Ro-Mania feat. Benone Sinulescu – Crâșmăriță din Buzău

Albume: Pe Drumul Căruțelor, Cînd Eram În Satul Meu, Cîntece Populare Și De Voie Bună, Colo-n Vale La Buzău, Roata Vieții, Tinerețe Trecătoare

Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Benone_Sinulescu

 

Benone Sinulescu – Ionică (Scrisoare de la mama)

 

***** [In English] *****

Benone SinulescuBenone Sinulescu

born 24 May 1937, Siriu, Buzau

Benone Sinulescu is a Romanian singer of folk music.

Crâșmăriță din Buzău

He was called to sing to the presidents Khrushchev, Brezhnev, Klaus of Austria, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceaușescu. Throughout his career of more than 60 years, he recorded 10 singles, 25 albums and collaborated with various folk music singers. After 1989, he approached to the ethnic style with the band Ro-Mania.

*****

 

Ro-Mania feat. Benone Sinulescu – Lasa-ma sa beau

 

#todaysmemory #romanifrumosi #BenoneSinulescu

1 comentariu la „Benone Sinulescu

  1. Pingback: ZIUA DE 30 MAI ÎN ISTORIA ROMÂNILOR « CER SI PAMANT ROMANESC

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: