10 - Laura-Stoica-1967-2006

~ Amintirea zilei – Today’s Memory ~

 

Laura Stoica

Adriana-Laurenția Stoica; 10 octombrie 1967, Alba Iulia – 9 martie 2006, Sinești, Ialomița


10 - Laura-Stoica-1

Laura Stoica a fost cântăreață, compozitoare de muzică pop rock și actriță, considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone.

A copilărit la Târgovişte, unde s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secţia canto clasic, profesor Emil Niculescu.

Laura Stoica – Nici o stea

În perioada 1987–1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, reușind foarte repede să intre în preferințele publicului. În anul 1990 era solista Teatrului din Ploieşti, când s-a prezentat la preselecţia pentru Festivalul de la Mamaia. A câştigat preselecţia şi a participat la festival, unde a câştigat Premiul cel mare, premiul I, cu piesa Dă, Doamne, cântec de Viorel Gavrilă, pe versurile lui Eugen Rotaru. Tot atunci a primit şi alte premii: Premiul de telegenie al Carului 5 al TVR, Premiul publicaţiilor Melos și Adevărul, Premiul Asociaţiei Artiştilor Profesionişti din România, Premiul Ansamblului Tineretului din Bucureşti.

Laura Stoica – Dă, Doamne, cântec!

În 1991, a lansat single-ul Un actor grăbit, editat în 800 de exemplare care s-au vândut în totalitate în ziua lansării. În același an, a primit premiul revistei Pop, Rock & Show pentru Cea mai bună voce pop feminină a anului, iar melodia Un actor grăbit, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. Laura Stoica a fost considerată de mulţi muzicieni cea mai bună voce feminină rock din ţara noastră.

Laura Stoica – Un actor grăbit

Patru dintre albumele sale au fost realizate în perioada 1990–2005, timp în care a susținut peste 700 de concerte și spectacole, unele pe scenele din România, altele pe cele din străinătate și a avut peste 650 de apariții televizate.

Laura Stoica – Mai frumoasă

Din dscografie: Un actor grăbit, Focul, Nici o stea, S-a schimbat, Dă, Doamne, cântec, Vino

A decedat în urma unui accident de circulație alături de viitorul ei soț, bateristul Cristi Mărgescu și copilul lor nenăscut

Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Laura_Stoica

 

Laura Stoica – Best of

 

***** [In English] *****

10 - Laura-StoicaLaura Stoica

10 October 10, 1967, Alba Iulia – 9 March 2006

 

Laura Stoica was a Romanian singer, composer and actress.

She made her debut in 1990 at the Mamaia festival with the Un actor grăbit song (An Actor in a hurry). The following year she was declared the best pop-rock singer and Un actor grăbit became the song of the year.

Laura Stoica – Când ești singur

Her debut album, entitled Focul (The Fire), was released in 1994.

Laura Stoica – Focul

Since then, Stoica’s songs have been included in many compilations. Her second album, Nici o stea (Any Star), was released in 1997. Stoica was also an actress.

Laura Stoica – Mereu mă ridic

On March 9, 2006, Laura Stoica and her fiancé lost their lives in a car accident. She was pregnant at the time.

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Stoica

*****

 

And a flash mob in memoriam Laura Stoica, with Laura’s song:

 

#todaysmemory #romanifrumosi #istoriaRomaniei #LauraStoica

0 comentarii la „Laura Stoica

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: