DumitruRusu - Dumitru-Rusu-n.-1938

Dumitru Rusu

6 noiembrie 1938, Ilișești, Suceava


 

Dumitru Rusu este pictor, în special de acuarelă, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A urmat Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași, absolvit în 1959, cu profesorii Mihai Cămăruț și Petre Hîrtopean și Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, Specialitatea Pictură cu profesorul Alexandru Mohi, absolvit în 1965.

Născut în pitoreasca Bucovină, copilăria lui Dumitru Rusu a fost impregnată de influențe artistice de la bisericile pictate de secole, care fac faima Bucovinei, dar și de meleagurile de vis…

Toamna
Stoguri de fân
Ocolul
Curtea casei mele

 

Are la activ un număr de 16 expoziții personale în Suceava cu grafică, pictură în ulei, icoane pe lemn și sticlă, metaloplastie. Din 1969 până în prezent a participat la toate expozițiile anuale organizate de UAP Suceava, la expozitii de grup organizate de filiala UAP în Iași, Botoșani, Bacău, la toate edițiile Voronețiana. A participat la expoziții de grup în străinătate la Cernăuți, la Lake County Public Library – Marriville, Indiana SUA, Sulzer Public Library – Chicago, Ambasada Romaniei la Washington DC, etc. A avut numeroase ezpoziții personale în Suceava, Putna, Iași, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret, dar și la Theater Gallery, UW Memorial Union – Madison Wisconsin, SUA.

Este prezent cu lucrări în colecții de stat și particulare din România cât și în colecții particulare din SUA, Franța, Germania, Italia, Elveția, Olanda, Canada, etc.

 

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Rusu

Sursă fotografii: http://dumitrurusu.blogspot.ro/

 

Vernisaj – Dumitru Rusu, Gabrel Baban (6 noiembrie 2008)

 

***** [In English] *****

Dumitru Rusu

Born in 6 November 1938, Ilișești, Suceava

 

Dumitru Rusu is a Romanian painter.

Born in the picturesque region of Romania called Bukovina, Dumitru Rusu’s childhood was imbued with artistic influences by the centuries old painted churches and monasteries for which Bukovina is known.

His work is in private and state collections in Romania as well as in private collections in the United States, France, Germany, Italy, Switzerland, Holland, Canada, etc.

 

 

 

More on: http://drusu.50webs.com/en/about.html

*****

 

#todaysmemory #romanifrumosi #romanianvisualart #DumitruRusu

0 comentarii la „Dumitru Rusu2 min read

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: