Alina Bercu (b. 1990) -cover
Personalitatea zilei

Alina Bercu

(n. 9 februarie 1990)

~ Personalitatea zilei* ~

 

Alina Bercu (1)Alina Bercu

9 februarie 1990, Câmpina

 

Alina Bercu este pianistă clasică, o prezență constantă în ultimii ani în lumea muzicală internațională, cu numeroase apariții în recitaluri și concerte, dar și la importante posturi de radio și televiziune din Europa, Asia și SUA.

A început studiul pianului la vârsta de 7 ani cu prof. Magdalena Toma, a debutat pe scena concertistică la vârsta de 9 ani, pentru ca în anul 2006, la numai 16 ani, să fie admisă la Universitatea de Muzică „Franz Liszt” din Weimar (Germania) unde a studiat sub îndrumarea prof. Grigory Gruzman. A urmat în paralel cursurile la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov (2006–2009).

Camille Saint-Saens – Concertul pentru pian nr. 2, Op. 22, Prima parte • Orchestra Filarmonicii Bacău, Dirijor Misha Katz, Pian Alina Bercu

A urmat masteratul la Universitatea de Muzică din Nürnberg sub îndrumarea profesorului Wolfgang Manz, participând la numeroase cursuri de Măiestrie Artistică susținute de muzicieni de renume cum sunt: Karl-Heinz Kämmerling, Leslie Howard, Andras Schiff, Menachem Pressler, Lory Walfish, Rudolf Buchbinder.

Joseph Haydn – Sonata în mi bemol major

De-a lungul carierei a susținut peste 200 de concerte. A realizat transmisiuni directe cu posturi Radio și TV, dintre care: NBC-SUA, Eurovision, Telepace-Italia, METRO TV-Indonezia și TVR Cultural; înregistrări CD inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române, Fuga Libera-Belgia.

Isaac Albeniz – El Albaicin (Iberia)

A evoluat pe renumite scene din Europa, America și Asia. A fost laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale: Premiul I și Premiul publicului Steinway & Sons, Hamburg 2002, Marele premiu și Medalia de aur la secțiunile „solo” și „concerto” la concursul World Piano Competition, Cincinnati 2004, Marele Câștigător la faza națională al concursului Eurovision Young Musicians, București 2006. A fost laureată a Concursului Internațional de pian „Clara Haskil”, Vevey (Elveția) 2007.

Maurice Ravel – Sonata pentru vioară în sol major Prima parte • Duo Enescu – Alina Bercu & Marius Manza (2011)

Abordând un repertoriu care cuprinde unele dintre cele mai importante partituri ale literaturii pianistice universale, Alina Bercu are și o intensă activitate camerală, fiind membră a mai multor formații camerale Piano Doble, Duo Enescu, Trialogue Musical.

Mai mult: http://ro.wikipedia.org/wiki/Alina_Bercu

 

Ludwig van Beethoven – Concertul pentru pian nr. 5 în mi bemol major, op. 73 • Orchestra of the University of Music FRANZ LISZT Weimar, Conductor Nicolás Pasquet

 

***** [In English] *****

Alina Bercu (2)Alina Bercu

born February 9, 1990, Câmpina, Prahova, Romania

 

Alina Elena Bercu is a Romanian concert pianist.

She started her first piano lessons at the age of 7 at the Arts School in her native town and gave her first concert with an orchestra at only 9, succeeding in a very short while to conquer famous stages in Europe, America and Asia.

Maurice Ravel – Valse

She has given over 200 concerts with famous symphonic orchestras and won numerous awards.

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Alina_Bercu

*****

 

Johann Sebastian Bach – Partita No. 4 in Re Major, BWV 828; Hamelin – Toccata on “L’homme armé”; Prokofiev – Sonata nr. 7 în si bemol major, op. 83 • Van Cliburn International Piano Competition (2017)

 

#AlinaBercu #personalitateazilei #romanifrumosi #todayspersonality

----------

*Ediție revizuită și adăugită

0 comentarii la „Alina Bercu

Lasă un răspuns