Tunelul dragostei
Pe Valea Bistrei, între localităţile Glimboca şi Obreja din judeţul Caraş Severin, se află un loc interesant şi frumos denumit, în mod sugestiv, Tunelul Dragostei. Pentru a ajunge acolo urmăm DN 68 cale de 4 km, din oraşul Oţelu Roşu înspre Caransebeş, până în satul Glimboca apoi încă 4 km până la mijlocul distanţei dintre Glimboca şi următorul sat, Obreja. După parcurgerea acestor distanţe vom ajunge în locul din prima imagine. Aceasta fotografie este făcută spre înapoi, spre satul Glimboca şi am vrut să ajungem la acel drumeag care se observă în partea dreaptă a imaginii 1.
Am pornit pe acel drumeag nu înainte de a face o fotografie spre Muntii Poiana Ruscă, aflaţi la nord de locul în care ne aflăm.
După 200 m parcurşi pe acest drumeag, trecem un podeţ peste un pârâu destul de puternic,
dar continuăm deplasarea până drumeagul nostru pare să intre între nişte tufe.
Ne abatem exact spre acele tufe şi acolo intersectăm calea ferată Oţelu Roşu – Caransebeş. Aceasta cale ferată a fost construită în 1908 pe ruta Caransebeş – Băuţar – Subcetate. Cum ajungem la calea ferată privim în direcţia următorului sat, Obreja. Observăm cum copacii de pe marginea căii ferate şi-au unit coroanele pe alocuri, generând astfel un veritabil tunel natural. Pentru că este atât de frumos şi puţin cunoscut, a fost denumit Tunelul Dragostei.
Părăsim drumeagul şi vom străbate pe jos distanţa care ne mai separă de satul Obreja, de-a lungul căii ferate. Tunelul vegetal îşi păstrează proprietăţile pe sute de metri.
Pe marginea căii ferate cresc cel mai adesea stejari. Mai sunt şi locuri unde tunelul se răreşte dar locul rămâne la fel de frumos. Copacii îşi unesc din nou coroanele pentru a ne încânta privirile.
După câteva sute de metri parcurşi pe calea ferată avem din nou o mică deschidere spre nord şi profităm de această nişă pentru a face din nou o fotografie spre Munţii Poiana Ruscă.
Mai mergem puţin şi intersectăm un alt drumeag pe care, dacă ne-am abate spre dreapta faţă de sensul nostru de mers, am ajunge în satul Obreja.
Dar continuăm înaintarea pe calea ferată…
Tunelul rămâne la fel de frumos. Arbuştii înalţi sau copacii de pe marginea caii ferate sunt foarte apropiaţi.
După circa 2 km de la începutul traseului pe calea ferată intersectăm un alt drum de țară care se abate spre satul Obreja.
Din acel loc mai facem o fotografie spre înainte apoi reluăm drumul spre sat, în care ajungem în câteva sute de metri. Urmând drumul prin sat, în 7-8 minute ajungem din nou la drumul principal DN 68.
#Romaniafrumoasa
0 comentarii la „~ Din România frumoasă ~”