România frumoasă

Judy Garland

Judy Garland (1922-1969)_21

~ Amintirea zilei – Today’s Memory* ~

 

Judy Garland (1)Judy Garland

10 iunie 1922, Grand Rapids, Minnesota, SUA – 22 iunie 1969, Belgravia, Londra, Marea Britanie

 

Judy Garland a fost cântăreață și actriță de film americană. Cu o carieră de peste 45 de ani, a atins statutul de star internațional atât datorită musicalurilor cât și rolurilor sale dramatice, fiind recunoscută și ca solistă. În 1940, i-a fost acordat Premiul Juvenil al Academiei. A câștigat un Glob de Aur și un Premiu Tony Special, fiind prima femeie care a câștigat Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului, pentru înregistrarea live din 1961, Judy at Carnegie Hall.

Almost Like Being In Love/This Can’t Be Love (Live At Carnegie Hall, 1961)

Judy Garland (2)

 

Și-a început cariera din copilărie, jucând în spectacole de vodevil, apoi semnând un contract cu studioul Metro-Goldwyn-Mayer în adolescență.

A apărut în peste o duzină de filme marca MGM, dintre care cel mai reprezentativ a fost, rolul Dorothy Gale în Vrăjitorul din Oz (1939).

The Wizard Of Oz Follow The Yellow Brick Road (1939)

Garland apărea deseori în filme alături de Mickey Rooney și Gene Kelly și a colaborat în mai multe ocazii soțul său, regizorul Vincente Minnelli. A jucat în filme precum Meet Me in St. Louis (1944), The Harvey Girls (1946), Easter Parade (1948) și Summer Stock (1950).

Meet Me in St. Louis Skip To My Lou (1944)

Două dintre rolurile sale lăudate de critici vin mai târziu în cariera sa, cu filmele A Star is Born (1954) și Procesul de la Nürnberg (1961), ambele prestații fiind nominalizate la Premiile Oscar. În 1999, este listată pe locul opt în topul AFI’s 100 Years…100 Stars realizat de Institutul American de Film.

A Star Is Born Swanee – Music George Gershwin, Lyrics Irving Caesar.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Judy_Garland

 

Top 10 On-Screen Moments Between Judy Garland & Gene Kelly

 

***** [In English] *****

Judy Garland (3)Judy Garland

June 10, 1922, Grand Rapids, Minnesota – June 22, 1969, Belgravia, London

 

Judy Garland, born Frances Ethel Gumm was an American singer, actress, and vaudevillian.

She was renowned for her vocals and attained international stardom which continued throughout a career that spanned more than 40 years as an actress in musical and dramatic roles, as a recording artist and on concert stages. Respected for her versatility, she received a Juvenile Academy Award and won a Golden Globe Award as well as Grammy Awards and a Special Tony Award.

The Wizard of Oz Somewhere Over the Rainbow

Garland was nominated for the Academy Award for Best Actress for her role in the remake of A Star Is Born and for Best Supporting Actress for her performance in the 1961 film Judgment at Nuremberg.

Get Happy Summer Stock, 1950

She remains the youngest recipient (at 39 years of age) of the Cecil B. DeMille Award for lifetime achievement in the motion picture industry.

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Judy_Garland

 

Judy Garland & Gene Kelly – Ballin’ the Jack

 

#todaysmemory #todayspersonality #JudyGarland

----------

*Ediție revizuită și adăugită

0 comentarii la „Judy Garland

Lasă un răspuns