România frumoasă

Mireille Mathieu

Mireille Mathieu (1946)a

~ Amintirea zilei – Today’s Memory* ~

 

Mireille Mathieu (1)Mireille Mathieu

22 iulie 1946, Avignon, Franța

 

 

Mireille Mathieu este o cântăreață franceză de muzică ușoară. De-a lungul carierei sale, ea a înregistrat peste 1200 de cântece în 11 limbi, având vânzări de 122 de milioane de albume în lumea întreagă.

Avea patru ani când a cântat în public pentru prima dată, în timpul unei slujbe în miez de noapte. De la 14 ani a lucrat în fabrică, pentru a-și ajuta familia și a-și plăti lecțiile de muzică. Sensibilă, dar și tenace s-a prezentat de trei ori succesiv la concursul Se cântă în cartierul meu, organizat de Primăria din Avignon, și abia a treia oară l-a câștigat cu cântecul La vie en rose, pe care-l cântă la toate concertele.

Mireille Mathieu – La vie en rose (1982)

Susținută de Primărie, a participat la o emisiune a televiziunii franceze Télé Dimanche, în 1965 și a fost descoperită de toată Franța interpretând cântecul idolului său Edith Piaf, Isabelle.

Jezebel

A fost descoperită de Johnny Stark, managerul celui mai mare cântăreț la acea vreme, Johnny Hallyday. După apariția sa la televiziune, în 1965 și după debutul de la Teatrul Olympia, a fost imediat declarată succesoarea lui Edith Piaf.

Repetiții, ședințe foto, înregistrări, interviuri, lecții de muzică, de dans, de limbă franceză și engleză, Mireille iubea munca, iubea ceea ce făcea. O tenacitate de invidiat, un somn de patru ore pe noapte și o deviză pentru toată viața: „Munca mea este Dumnezeul meu!„.

Petit Papa Noël (2007)

Activitatea sa artistică e impresionantă, ea fiind prima solistă din Europa de Vest care a cântat în China. A cântat pe tot mapamondul și a înregistrat 1200 de melodii în 11 limbi străine, iar în concerte a apărut alături de mari nume ca Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones.

Mireille Mathieu (3)Printre melodiile care au consacrat-o se numără Mon Credo, C’est Ton Nom, Acropolis adieu, Ne me quitte pas, Santa Maria, Tous les enfants chantent avec moi, considerate clasice.

C’est ton nom (1966)

Activitatea sa artistică bogată numără 37 de albume și 150 de milioane de copii.

Mai mult: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mireille_Mathieu

 

Mireille Mathieu

 

***** [In English] *****

Mireille Mathieu (2)Mireille Mathieu

born 22 July 1946, Avignon

 

Mireille Mathieu is a French singer. She has recorded over 1200 songs in 11 languages, with more than 125 million albums and 55 million singles sold worldwide.

Mireille Mathieu Copenhagen Concert 1973

Mathieu began her career by participating in an annual singing contest in Avignon called On Chante dans mon Quartier (We sing in my Neighborhood).

Je t’aime avec ma peau (1978)

Although the popularity of Mathieu’s genre has suffered, given the domination of Rock and Roll and the global lack of interest in non-English popular music during her most profitable years, she remained a popular artist in France and other countries.

L’enfant que je n’ai jamais eu (1988)

More on: http://en.wikipedia.org/wiki/Mireille_Mathieu

*****

 

Mireille Mathieu – Nos meilleurs souvenirs

 

#todaysmemory #todayspersonality #MireilleMathieu

----------

*Ediție revizuită și adăugită

2 comentarii la „Mireille Mathieu